Regnskovens insekter

Generalt

En fjerdedel af alle de dyr der er beskrevet er insekter. Over halvdelen af verdens dyrearter findes i regnskoven. I en enkelt kvadratmeter af regnskoven, findes der mere end 50.000 insekter. Insekterne bliver angrebet af en fungí-svamp, og dør et par dage efter. Fungisvampen overtager insekterne ved at smide sine frø, og nogle af dem lander på et insekt. Derefter kommer den ind, der hvor insekten trækker vejret. Derefter infiltrerer den insektet, så den bliver helt skør.

Ants.jpg
Kilde: http://www.flickr.com/
Hvidfodede myrer

Der findes omkring 15.000 arter af myrer. En af de arter er hvidfodede myrer. Hvidfodede myrer har et anderledes system end andre myrer. De venter ikke til at der kommer en ny droning, men mange af dem bliver selv til en. De kommer væk fra kolonien og laver sin egen. De spræder sig meget hurtigt og kan næsten ikke bekæmpes. Men det gode ved dem er at de ikke kan bide.


Menelaus blue morpho

Sommerfuglen lever i både Central og Sydamerika. Dens vinger kan være op til 15 cm. bredde. Vingerne er meget farverige,og en han har mere lysere vinger end hunnen. Dens larver spiser kun om natten, og de er også meget kannibalistiske. Larverne er rød-brune i kroppen,og har lime-grønne eller gule striber.
Blue.jpg
Kilde: http://www.flickr.com/

Kilder:


http://www.nepenthes.dk/index.php?id=1124

http://en.wikipedia.org/wiki/Morpho_menelaus

http://www.regnskoven.dk/viden/dyreleksikon/vis/dyr/hvidfodede-myrer/