external image 5587590633_7225844fbe.jpg

Hjem
Hjem

Regnskoven

I regnskoven bor menneskerne stadig i små grupper og lever i skoven. Andre lever i storbyer, som er helt moderne, selv om de ligger midt i regnskoven. Menneskerne i regnskoven har brug for skoven, da de får mad og husly derfra. Nogle af de mennesker som bor i regnskoven er Pygmæer, Hulier og Yanomamier.

Mennesker i regnskoven

Menneskerne i regnskoven ved meget om tingene i regnskoven, f.eks. ved de, hvilke planter som kan spises, hvilke der er giftige og kan bruges til at bygge med.

Børn i regnskoven

små børn
små børn
Børn i regnskoven ser ikke tv, de bruger ikke internettet eller spiller videospil, men de laver mange af de ting, som børn gør andre steder. De leger med deres venner, de hjælper deres familier med huslige pligter, og så går de i skole. Børnene i regnskoven lever tæt på naturen, og lærer en adfærd, der er gavnlig for miljøet omkring dem. Mange børn lærer tidligt at fiske, jage og samle føde og andre anvendelige ting i skoven. I stedet for at gå ned på legepladsen eller tage i indkøbscenteret bare for skæg, tilbringer børn fra fx Amazonas området det meste af deres tid udendørs med leg i skoven, ved floden eller åen.

Tilflyttere

I de sidste 20-30 år der der kommet mange flere mennesker i regnskovene. De fleste af dem er meget fattige og kommer enten fra storbyer eller fra landbrugsområder. De håber på en bedre fremtid som bønder i den store skov. Men bønderne er ikke de eneste nye i skoven. Andre er f.eks. guldgravere i Brasilien, plantagearbejdere i Malaysia eller tømmerarbejdere på Borneo.

de lærer noget
de lærer noget
Pygmæer

pygmæer lever af mad fra regnskoven. De oprindelige folk er mennesker hvis forfædre har levet i regnskoven i århundreder. De er gode til at bruge skoven, som for andre er et besværligt og måske farligt sted at være. Pygmæerne ved fx. hvilke planter der kan spises og dem der ikke kan spises. De kan også lave planter om til medicin, og de er gode til at bygge hytter ud af træer og bambus buske. Pygmæer er meget små. De er normalt 120-150 cm. og kvinderne er lidt mindre end mændene. Pygmæer er en gruppe lavstammede folk. Der findes ikke så mange af dem. Pygmæernes kultur er meget gammel men ikke oprindelig (primitiv). Pygmæerne stammer tilbage fra landbrugere og jægere, der levede på den åbne savanne for 50.000 år siden. I pygmækulturen er tunge og store redskaber som både og keramikkrukker for længst opgivet. De egner sig ikke til pygmæernes nomade liv. Jagt og samling af nytteplanter gør at man ofte må flytte. Man må leve som nomader. Pygmæerne bygger små lejre, hvor de bor nogle uger indtil, der ikke er flere dyr og nytteplanter. Så flytter de til en ny egn. Lejrene består af løvhytter, der ligner gammeldags bikuber. På få timer er en hytte bygget. Små tynde træstammer rammes i jorden i en kreds. De bindes sammen foroven til en kuppel. Grene bindes på tværs af stokkene. Store blade hentes og hver får et hak i stilken med kniven. I disse kroge hænges bladene på tværgrenene, og snart står den lille løvhytte klar. Forest er der en lille kravle indgang. Indenfor er der et par meget små lave senge af tynde stammer dækket af bløde blade.
Her er en hel masse keramikkrukker.
Her er en hel masse keramikkrukker.

Maden
Her er et menukort som viser hvad noget af det de spiser er.
Menu for regnskovsfolket
Sagogrød
Planter
(Durian og rambutan)
Nødder
Frugter
Honning fra vilde bier
Fugle
(Argusfasan)
Aber
(Gibbon, bladaber, spøgelseaber)
Vildsvin
Forskellige hjortearter
Krybdyr
(Båndvaran og phytonslanger)
Fisk
(Karper)
Kilder:
__http://www.regnskove.dk/7_mennesker_i%20regnskoven/7100oprindeligeFolk.htm__ __http://www.regnskoven.dk/viden/faq/om-verdens-regnskove/__ __http://world.mongabay.com/danish/305.html__ __http://www.srl.caltech.edu/personnel/krubal/rainforest/Edit560s6/www/people.html__