Hvordan kan vi hjælpe orangutangerne?


De tropiske skove, hvor orangutangerne lever, bliver fældet ulovligt. Alene i de sidste 10 år er 25-35 % af de tropiske skove, hvor i orangutangen lever, blevet ødelagt.

Red orangutangerne

Organisationen Red Orangutangens mål er ikke bare at redde den vilde orangutang som art, men også at gøre deres bedste for at hjælpe den. Red Orangutangen beskytter ca. 10 % af verdens vilde orangutanger. Ca. 1.000 orangutanger er på deres rehabiliteringscentre, og ca. 3.000 lever i regnskovens områder, som de beskytter.
Ved at redde den vil
54671751_8d57fce19b_z.jpg
Kilde: flickr.com
de orangutang fra udryddelse er de også med til at redde dens regnskovshjem, som er hjemsted for hundredvis af andre sjældne og truede arter Regnskov er også med til at beskytte os mod global opvarmning.


Orangutangen er et af verdens mest truede dyr. På øen Borneo i Indonesien lever der ca. 35.000 truede orangutanger. På øen Sumatra i Indonesien findes der ca. 7.000 orangutanger, der er kritisk truede. De er i fare for, at blive udryddet i naturen i den nærmeste fremtid.
Orangutangen er truet, fordi de tropiske skove, hvor den lever, bliver fældet eller ødelagt af skovbrande. Orangutanger bliver også jaget for kødets skyld, og ungerne bliver fanget og solgt som kæledyr.

Hvordan kan du være med til at redde orangutanger?

Orangutangerne bliver snart udryddet, og derfor har de brug for vores hjælp. Der er mange måder, som man kan hjælpe dem på. Vi kan f. eks. bidrage penge til rehabiliteringscentre, hvor orangutangerne lærer at klare dem selv ude i naturen. Derefter bliver de også sat ud i naturen for at klare sig selv. Man kan også adoptere en orangutang. Det kan man f. eks. på Lone Dröscher Nielsens center for orangutanger. Det koster 100 kr. om måneden, men orangutangen får et bedre liv af det.

Hvordan kan firmaer/virksomheder hjælpe orangutanger?

Firmaer og virksomheder kan også være med til at hjælpe orangutangerne. De kan f. eks. være sponsorer for rehabiliteringscentre og bidrage penge.

Adoptere en orangutang.
3115560042_caa89ff995.jpg
Kilde: flickr

I forbindelse med vores projekt, har vi interviewet Kristina, som har adopteret en orangutang på en af
Lone Dröscher Nielsens rehabiliteringscentre. Hun har haft adopteret Kesi siden december 2009, og vil blive ved med at have hende længe endnu.
Kristina fik idéen om at adoptere en orangutang, da hun så en reklame om adoption af orangutanger i Metroexpress. Da hun så fik råd, adopterede hun Kesi.
Hver 3.-6.måned får Kristina noget at vide om Kesi. Det koster 100 kr. om måneden, og pengene går til et godt formål. Kristina valgte at adoptere en orangutang på en af Lones rehabiliterinscentre, da hun synes, at det var en nem måde at hjælpe en sag, som havde brug for opmærksomhed. De fleste ved nemlig ikke, hvor meget orangutangerne har brug for vores hjælp. Mennesker i nød er nemlig mere i fokus nu end orangutanger i nød.

Ecco Walkathon

Ecco walkathon er en begivenhed, afholdt af Ecco, hvor man går for at støtte dyr, regnskoven og hjemløse børn. Det bliver afholdt i slutningen af august og starten af september. For hver kilometer, man går, bidrager man med 1 euro (7,5 kr.).
nr_3_28082011533.jpgnr_1_28082011525.jpgnr_5_28082011541.jpg

Kilder:
http://www.verdens-dyr.dk
http://www.redorangutangen.dk/stoet-os/hvorfor-stoette-os
http://www.ecco.com/da-DK/Events/Walkathon