Hjem
Hjem

Hvad giver regnskoven os?


Mennesker får mange ting fra regnskovene. Regnskoven giver os blandt andet kakao, ris, majs, kaffe, frugt, peber,kanel, kosmetik, tropisk træ, medicin, orkideer og palmeolie, nødder, kakaosmør,vaniljestænger, tyggegummi,spisepinde, parfume, cola, creme, krydderier, og gummi.

Meget medicin stammer fra planterne i regnskovene.

Træerne og planterne i regnskoven laver også meget ilt.

Regnskoven er også hjem for mange mennesker og millioner af dyr og insekter.

Regnskoven er også et sted man kan besøge som turist.

IMAG0098.jpg
Kakaosmør
IMAG0099.jpg
Achiote - giver farvestof
IMAG0100.jpg
Kakaobønner til chokolade
IMAG0101.jpg
Forskellige andre frøer
De fleste træer og planter i regnskoven kan give os mennesker medicin. Regnskoven har deres egne medicin mænd. Medicin-mændene kender regnskovens planter godt, og de ved hvordan de skal bruge stoffer fra planterne. Så hvis vi udrydder regnskovens planter vil vi måske ikke kunne helbrede mennesker med de mest frygtelige sygdomme som malaria, kræft, svineinfluenza, pest og aids.

Hvilken medicin giver regnskoven os?


madicin.jpg
Desværre er vi ved at udrydde regnskoven. Regnskoven er en slags skattekammer fordi der er urter og planter som man kan bruge til medicin.

Vidste du at malariapillen kommer fra regnskoven?

⅓ af vores medicin indeholder stoffer fra planter i regnskoven, fx malariapillen og hovedpinepiller og høfeberpiller. Regnskoven giver kemikalier til vores medicin. Men man har kun undersøgt 1% af planterne for at se, hvordan de kan bruges til medicin. Hvem ved om planterne kan hjælpe med alvorlige alvorlige sygdomme som kræft, malaria, aids, svulst i hjernen, hudsygdomme, hjertekarsydomme,gigt og blodprop? Pygmæerne ved meste om deres virkning, men desværre bliver regnskoven så meget udryddet for planterne, at medicinen fra regnskoven forsvinder. Pygmæerne bruger forskellige urter til medicinen fra blade, bark og rødder o.s.v. Der findes tusindvis af urter fra regnskoven. Hvis regnskoven forsvinder, forsvinder måske også kuren til mange sygdomme.

Nu til dags ødelægger vi hele regnskoven på grund af at vi skal have træ og solsikkeolie og gummi som bruges til vor dagligdags ting. Det er som regel meget dyrt at lave medicin. Mange millioner kroner går til det. Faktisk noget af det mest uretfærdigt sker i de fattige lande. I landene, hvor regnskovene er, har folk ikke råd til at købe medicin, så nogle dør.

natur - levested, oplevelse …

Turister.jpg
Tortola Regnskov. Kilde: Flickr
I en regnskov er der dyr, planter og buske, så nogen som ikke har været i en regnskov gerne vil opleve. Et af de mest kendte dyr fra regnskoven er Orangutangen som er ved at blive udryddet, men der er også millioner af insekter, krokodiller, alligatorer, slanger, elefanter, lamuar, gorillaer, aber, næsehorn, flodheste o.s.v. Derfor er der flere og flere, der gerne vil opleve regnskoven som turister. Eksempler på firmaer, der kan lave ture fra Danmark er super saver.dk og FDM travel.dk, de rejser til en lufthavn tæt på regnskoven. Disse firmaer rejser for billig pris. Regnskoven ligger i ækvator, og man kan opleve så meget i regnskoven, at det kaldes “Balsam for hjertet”.


kilder
Regnskovens verden; Jens Søndergård, Gyldendal, 1991
__http://www.denstoredanske.dk/Natur_og_milj%C3%B8/%C3%98kologi/regnskov__ __http://www.regnskoven.dk/fileadmin/user_upload/Skoletjeneste/REGNSKOV.pdf____http://www.miljoerejsen.dk/wm142193__